en




Neprehliadnite


Ministerstvo zdravotníctva SR ponúka možnosť očkovania detí vo veku od 12 do 18 rokov

Ministerstvo zdravotníctva SR ponúka možnosť očkovania detí vo veku od 12 do 18 rokov

Ministerstvo zdravotníctva SR ponúka možnosť očkovania detí vo veku od 12 do 18 rokov bez nutnosti predchádzajúcej registrácie.

Očkovanie pre deti vo veku od 12 do 18 rokov bude možné v každom kraji a to jednodávkovou vakcínou Janssen sa bude očkovať v Bratislave, Trnave, Nitre, Žiline, Rožňave, Košiciach aj v Spišskej Novej Vsi. Záujemcom stačí mať so sebou občiansky preukaz a preukaz poistenca.

Očkovanie bez registrácie je možné vo všetkých ôsmich krajoch. Vakcínou AstraZeneca sa bude očkovať v Banskej Bystrici, Janssenom v piatich krajoch a vakcíny Pfizer a Moderna sú pripravené pre záujemcov v každom kraji.  

Počas víkendu sa mladí záujemcovia o očkovanie, vo veku od 12 do 18 rokov, môžu dať zaočkovať v Košiciach a v Bratislave, vo všetkých ostatných miestach sú vakcinačné centrá otvorené počas pracovného týždňa

Kompletný zoznam miest a časov, kedy môže verejnosť využiť očkovanie bez registrácie, nájdete tu:

https://www.health.gov.sk/?Ockovanie-bez-registracie

Pokračuje očkovanie v ambulanciách a do obcí smerujú aj výjazdové očkovacie tímy. Očkovanie je najúčinnejším nástrojom proti ochoreniu Covid-19 a štát ho každému záujemcovi poskytuje bezplatne.

Zároveň vám v súvislosti so zmenou rozdelenia okresov od pondelka 6. septembra 2021 dávame do pozornosti webovú aplikáciu www.automat.gov.sk, prostredníctvom ktorej sú pre ľudí v prehľadnej forme k dispozícii aktuálne platné opatrenia v jednotlivých okresoch.




Mestský úrad Nová Baňa

Námestie slobody 1
968 01 Nová Baňa

+421 45 6782 800