en




Neprehliadnite


Milí návštevníci Novobanského jarmoku

Milí návštevníci Novobanského jarmoku

Opäť sa vám prihováram s ponukou bohatého zábavného programu pri príležitosti konania XXIX. ročníka Novobanského jarmoku, ktorý sa tento rok uskutoční v dňoch 24. – 25. septembra 2021.

Aký bude piatok?

Spevácka skupina Jesienka či folklórna skupina Vinička svojimi piesňami už tradične obohacujú toto dvojdňové podujatie. Tradície treba zachovávať, a tak tomu nebude inak ani tento rok. Po ich vystúpení sa vám prihovorí primátor mesta Nová Baňa Mgr. MVDr. Branislav Jaďuď, MBA, ktorý zároveň 29. ročník Novobanského jarmoku otvorí.

Pokračovať budeme s Novobančanom VLADOM ČÍKOM, ktorý predstaví repertoár, ktorý si pre vás pripravil. S HS WEEKEND sa zabavíme pri country a rockovej hudbe. Hovorí sa o nich, že sú najlepšia country kapela v Šuranoch a celom šírom okolí. Nechajme sa prekvapiť, či si získajú aj vašu priazeň.

Poslednou kapelou, ktorá sa vám v piatok predstaví, bude bratislavská kapela ČERVENÝ BICYKEL, ktorá saprezentuje vlastnou tvorbou v žánri folk rock. Ich piesne sú inšpirované cestovaním, prírodou a, samozrejme, láskou. Jednoducho, je to kapela, ktorá pedáluje celou krajinou, aby urobila ľudí šťastnejšími. Má za sebou účasť na niekoľkých festivaloch na Slovensku aj v Čechách ako Lodenica, Drienok, Moravský Vrabec či Strunobranie.

Čo nás čaká v sobotu?

Sobotňajšie dopoludnie bude patriť novobanským detským talentom zo Základnej umeleckej školy Nová Baňa.

Na ľúbivé tóny žiakov základnej umeleckej školy nadviaže HS IDEÁL z Novej Bane. Túto kapelu vám určite predstavovať netreba. Mali ste možnosť vypočuť si ju na Anna bále na Zvoničke či v rámci Kultúrneho leta 2021.

A teraz to príde...

Potom sa už na pódium určite upriamia najmä všetky detské očká, pretože k nám prídu SMEJKO A TANCULIENKA. Je to hudobná dvojica hrajúca a spievajúca detské piesne a kadiaľ chodí, tadiaľ žne úspech za úspechom. Verím, že týmto vystúpením nahradíme detičkám detské atrakcie, ktoré na tomto jarmoku z dôvodu prevencie a dodržania protipandemických opatrení nebudú.

FS Háj – naša stálica

Folklórny súbor HÁJ sa tiež stal našou stálicou na Novobanskom jarmoku a my sa tomu veľmi tešíme. Príďte ich aj tento rok podporiť svojou účasťou, bude sa na čo pozerať!

Budeže to veselo...

Inak to ani nemôže byť, pretože sa vám predstaví folklórny súbor MARÍNA zo Zvolena. Jeho umelecký šéf Andrej Sýkora čerpá inšpiráciu na svoju tvorbu najmä z blízkeho Podpoľania a Hontu, súbor spracúva tanečný, hudobný a spevný materiál z lokalít Zvolenská Slatina, Očová, Hrochoť, Môťová, Kráľová, Slatinka, Podzámčok, Dobrá Niva, Pliešovce. Zo vzdialenejších lokalít má súbor v repertoári tance z Jakubian na severnom Spiši, z Heľpy na Horehroní a zo Zámutova na Zemplíne.

 

Výborný spevácky prejav, príjemné gitarové aranžmány piesní skvelých muzikantov, vokály ústnej harmoniky a hlavne piesne, ktoré potešia každého – týmto je príznačná ďalšia výborná hudobná skupina JANKO KULICH &KOLEGIUM,ktorá je v jarmočnom programe tiež stálicou.

Záver kultúrneho podujatia bude patriť známej hudobnej skupine SPODORECHA. Je to partia skúsených muzikantov a kamarátov, ktorých hudobný archív tvoria hity od 70. rokov až po súčasné, nezabudnuteľné ľudovky a šlágre, známe repeťácke hity aj československé rockové a popové hity. A čo je hlavné, vždy vytvoria skvelú zábavu!

 

Dúfam, že vám aj vystúpenie tejto hudobnej formácie navodí výbornú náladu, a my sa tak spoločne rozlúčime s XXIX. ročníkom Novobanského jarmoku.

 

Verím, že sme pre vás pripravili bohatý a zábavný kultúrny program, pri ktorom si oddýchnete a načerpáte sily a energiu do ďalších dní. Počas celého podujatia vás bude sprevádzať moderátor a hudobník Janko Kulich, frontman kapely Janko Kulich & Kolegium.

 

DOVIDENIA NA XXIX. ROČNÍKU NOVOBANSKÉHO JARMOKU!

Mgr. Iveta Lukáčová

Zdroj: internet




Mestský úrad Nová Baňa

Námestie slobody 1
968 01 Nová Baňa

+421 45 6782 800