en




Neprehliadnite


Kultúrne leto 2021

Kultúrne leto 2021

Skončením letných prázdnin sa skončilo aj Kultúrne leto 2021. Mali ste možnosť zúčastniť sa či už na športových, alebo na kultúrnych podujatiach. A nebolo ich málo. Mesto Nová Baňa pre vás pripravilo pestrú paletu.

Kultúrne leto 2021 sme odštartovali Medzinárodnými cyklistickými pretekmi Visegrad 4 Bicycle race 2021; Grand Prix Slovakia 1.2 UCI, ktoré sa uskutočnili v Novej Bani po prvýkrát. O pár dní neskôr sa uskutočnilo vystúpenie novobanskej hudobnej skupiny IDEÁL. Záver júla patril už tradičnému Baníckemu fakľovému sprievodu a Anna bálu na Zvoničkea videoprojekcii filmu Úsmevy smutných mužov, ktorá sa konala v amfiteátri na Tajchu. Na Baníckom fakľovom sprievode a Anna bále sa vás veru zišlo neúrekom, čo svedčí o tom, že toto podujatie patrí medzi obľúbené.

Ani august sa nenechal počtom predstavení zahanbiť. Prvé bolo určené najmladším. Rozprávka Janko a Marienkaprilákala do mestskej tržnice celé rodinky s malými deťmi. O niečo menej sa nás zišlo na vystúpení novobanskej hudobnej skupiny RETRO. Tu si však prišla na svoje staršia generácia. Na Tajchu sme pokračovali ďalšou videoprojekciou. Tentokrát sme pozerali film Sedem sestier. No a záver augusta patril opäť najmladšej generácii. V mestskej tržnici sme pre nich pripravili veselú a na pesničky bohatú Klauniádua poslednú augustovú sobotu si mohli užiť na Zvoničke, kde bol pripravený pestrý detský program na podujatí s názvom Ukončime leto s úsmevom. Posledné podujatie však organizoval za Knauf Insulation, a. s., Nová Baňa Michal Tužinský v spolupráci s mestom Nová Baňa.

Všetkým zúčastneným ďakujeme, že podporili naše podujatia svojou účasťou.

Mgr. Iveta Lukáčová, OKŠ, MsÚ Nová Baňa




Mestský úrad Nová Baňa

Námestie slobody 1
968 01 Nová Baňa

+421 45 6782 800