en




Neprehliadnite


Stretnutie so spisovateľkou a pedagogičkou Marianou Mrázikovou Repiskou

Stretnutie so spisovateľkou a pedagogičkou Marianou Mrázikovou Repiskou

V jedno letné letné popoludnie 20. augusta 2021 sme sa v Mestskej knižnici Nová Baňa stretli a zoznámili so spisovateľkou a pedagogičkou Marianou Mrázikovou Repiskou.

Žije v Čaradiciach s manželom a tromi synmi. Pracuje na základnej škole ako učiteľka. Autorka vydala svoj prvý román pre ženy pod názvom Stretávka v novembri 2020. Ako sama spomenula, už ho čítalo aj pár chlapov. S myšlienkou napísať vlastný román sa pohrávala niekoľko rokov. Román je situovaný do prostredia Zlatých Moraviec a okolia. Kniha je podľa slov autorky plná lásky, humoru a dobrého jedla. V júni 2021 jej vyšla druhá kniha, ktorá je určená pre najmenších čitateľov a je o zajkovi a jeho kamarátoch z lesa. Je veľmi pekne ilustrovaná Zuzanou Hrvoľovou, ktorá je tiež učiteľka. Autorka je veľmi zaujímavý a inšpiratívny človek a dá sa s ňou rozprávať na rôzne témy. Má veľmi veľa záľub – rada číta, šije, aranžuje, chodí do prírody, má rada zvieratá, má rada divadlo, ktoré aj sama hrávala. V mladosti robila opatrovateľku v Anglicku a v Rakúsku a z tohto obdobia má veľa zážitkov. Dohovorí sa po nemecky aj po anglicky. Bolo to veľmi príjemné stretnutie a Mariane Mrázikovej Repiskej želáme veľa ďalších nápadov pri písaní možno ďalších kníh. Spomenula, že má rozpísané niečo pre deti, a to ďalší príbeh o zajkovi, a aj pre dospelých, zážitky z čias opatrovania v zahraničí. Tak sa určite máme na čo tešiť.

Ešte by som rada poďakovala našej čitateľke p. Jarke Holej za vyrobenie záložiek do knihy pre všetkých, ktorí sa besedy zúčastnili.

text a foto: Eva Čaklošová, Mestská knižnica Nová Baňa




Mestský úrad Nová Baňa

Námestie slobody 1
968 01 Nová Baňa

+421 45 6782 800