en




Neprehliadnite


Môj kamarát, bezpečne sa vráť

Môj kamarát, bezpečne sa vráť

Materská škola Nábrežná 2, Nová Baňa úspešne ukončila projekt s názvom „Môj kamarát, bezpečne sa vráť“, ktorý bol pripravený a zrealizovaný v spolupráci s mestom Nová Baňa a Mestskou políciou Nová Baňa. Grant vo výške 850 eur získala od Nadácie Volkswagen Slovakia.

Počas celého júnového týždňa od 13.6. do 17.6.2016 sa v rámci projektu zrealizovali aktivity zamerané na dopravnú výchovu. Jednotlivé aktivity na seba nadväzovali a do vyučovacieho procesu boli začlenené frontálnou, skupinovou a individuálnou formou s využitím zakúpených dopravných pomôcok z grantu: zostava dielcov na dopravné ihrisko – dopravné značky, tyče na značky, kužele a semafory, pomôcky k dopravnému ihrisku – prenosná dopravná cesta v dĺžke 3 m, reflexné vesty, zastavovací terč. Ich ukončením bolo uplatnenie prepojenia teoretických a praktických vedomostí u detí pri záverečnej hre – „Jazda zručnosti“ – za prítomnosti primátora mesta Mgr. Jána Havrana, riaditeľky materskej školy Kataríny Štrbovej, projektovej manažérky PhDr. Lenky Bielikovej, príslušníka mestskej polície Róberta Müllera, pedagogických pracovníkov a verejnosti. Deti získali za jazdu zručnosti, ale aj dodržiavanie základných pravidiel v cestnej premávke „detský vodičák“, čím naplnili hlavné ciele projektu, ktorými bolo získať poznatky o pravidlách bezpečnosti a zdravia v cestnej premávke priamou účasťou v praktických činnostiach, naučiť sa správne reagovať na dopravné značenie, svetelnú signalizáciu a bezpečnostné prvky, zvládnuť rolu účastníka cestnej premávky, využiť reflexné ochranné prvky a spoznať ich účel v cestnej premávke.
Touto cestou sa chceme poďakovať firme Peter Beťko – CRO-MAGS za sponzorský dar – prenosnú dopravnú križovatku, ktorú materská škola využije na svoje aktivity v rámci dopravnej výchovy počas celého roka.

PhDr. Lenka Bieliková, projektová manažérka




Mestský úrad Nová Baňa

Námestie slobody 1
968 01 Nová Baňa

+421 45 6782 800