en




Neprehliadnite


NOVOBANSKÝ JARMOK získal grant

NOVOBANSKÝ JARMOK získal grant

História Novobanského jarmoku sa začala písať v roku 1991. V priebehu týchto rokov sa jarmok „vypracoval“ na vyhľadávané kultúrne podujatie, ktorému sa kvalitou a kvantitou nevyrovná žiadne v širokom okolí.

Keďže celkovo ide o náročné kultúrne podujatie, mesto Nová Baňa v rámci Nadácie Slovenskej sporiteľne podalo projekt na získanie grantu s názvom NOVOBANSKÝ JARMOK.

Projekt bol úspešný a podporený zo strany nadácie sumou 3 000 eur. Ďalšie spolufinancovanie projektu bolo z mestských a iných zdrojov.

To, že bývalé slobodné kráľovské a banícke mesto Nová Baňa dýcha baníckou históriou a snaží sa o jej oživenie, vyzdvihuje každý rok aj jarmočný program. Výnimočnosť jarmoku spočíva vo veľkej návštevnosti ľudových umelcov spojenej s praktickými ukážkami a vo vysokej úrovni pestrého kultúrneho programu počas celých dvoch dní, ktorý je vždy lákadlom pre všetky vekové kategórie.

V tejto tradícii spojenia dvoch kultúr sa niesol aj tohtoročný Novobanský jarmok. Nadácia Slovenskej sporiteľne sa na základe poskytnutia peňažného daru stala generálnym partnerom úspešného 25. ročníka Novobanského jarmoku.

PhDr. Lenka Bieliková, projektová manažérka

foto: Ing. Zuzana Kyseľová




Mestský úrad Nová Baňa

Námestie slobody 1
968 01 Nová Baňa

+421 45 6782 800