en




Neprehliadnite


Zapojte sa do ETM 2019 s novinkou ročníka

Zapojte sa do ETM 2019 s novinkou ročníka

Mesto Nová Baňa sa aj tento rok zapája do Európskeho týždňa mobility. Má zaregistrované 2 opatrenia. Výzvou k aktivite v rámci EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY v roku 2019 je: PREJDIME SA SPOLU! Upozorňuje na tohtoročnú tému „Bezpečná chôdza a cyklistika“ a jasne poukazuje na spôsob dopravy, ktorý je príliš často podceňovaný: chôdza.

 

Zaregistrované opatrenia:

1.       Umiestnenie 2 cyklostojanov v ZŠ Jána Zemana, kt. sa rozšíril počet o 20 miest (trvalé opatrenie, už zrealizované a zakúpené ZŠ Jána Zemana)

2.       Súťaž pre žiakov ZŠ a MŠ v ekologickom príchode do školy, škôlky v piatok 20.9.2019

Snahou mesta bolo zapojiť sa do ETM aj s 3 opatrením, ktorým by bolo bezplatné, resp. zľavnené cestovné mestskými autobusovými linkami.  Vzhľadom na skutočnosť, že BBSK do dnešného dňa nevydal záväzné stanovisko týkajúce sa bezplatného resp. zľavneného cestovného počas ETM v rámci kraja, taktiež sme nedostali ani odpoveď na našu písomnú žiadosť, ako ani konkrétne stanovisko v rámci tel. dohovorov, mesto Nová Baňa sa do ETM 2019 zatiaľ zapája s dvomi aktivitami.

Novinkou tohto ročníka je fotografia po vzore Beatles na prechode pred Abby Road Studio, t.z. odfotenie 4 ľudí prechádzajúcich cez priechod pre chodcov, pričom ideálne by bolo, aby v pozadí bolo niečo dominantné pre mesto, aby bolo zrejmé, z ktorého je to mesta. Na druhej strane je to dobrá príležitosť spropagovať si mesto, lebo kampaň ETM je celoeurópska a fotografie by kolovali po Európe.

Ak máte chuť neváhajte sa zapojiť do NOVINKY ROČNÍKA. Svoju fotografiu nám môžete zaslať na emailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. počas Európskeho týždňa mobility od 16.9. do 22.9.2019, pričom následne vaše fotografie radi zverejníme na webovej stránke mesta a sociálnej sieti mesta.

"Súťažiaci zaslaním fotografie do súťaže vyhlasuje, že jeho súťažná fotografia má vysporiadané autorské práva. Zároveň udeľuje mestu Nová Baňa a vyhlasovateľovi súťaže ETM 2019 licenciu na celý čas trvania jeho majetkových práv k zaslanej fotografii na použitie: vyhotovenie rozmnoženiny diel, zaradenie diel do databázy, sprístupnenie verejnosti, verejné vystavenie diel. Licenciu udeľuje bezodplatne, na účely propagácie novinky ročníka ETM 2019."

 

PhDr. Lenka Šubová

rozvoj mesta

 




Mestský úrad Nová Baňa

Námestie slobody 1
968 01 Nová Baňa

+421 45 6782 800