en




Neprehliadnite


Partnerstvo s chorvátskym Ninom podpísané

Partnerstvo s chorvátskym Ninom podpísané

26. máj 2016 bol pre Novú Baňu výnimočný. Delegácia mesta Nová Baňa v zložení Mgr. Ján Havran, primátor mesta, Natália Pinková, zástupkyňa primátora, Mgr. Iveta Lukáčová, vedúca oddelenia kultúry a informácií, sa spolu s poslancom mestského zastupiteľstva mesta Nová Baňa Gregorom Galetom zúčastnila priateľského stretnutia so zástupcami mesta Nin v Chorvátsku,

a to so starostom mesta Nin Emilom Ćurkom, zástupkyňou starostu Dalijou Pavlović Peroš, predsedom mestskej rady Davorom Ćurjurićom, vyššou poradkyňou pre kultúru Marijanou Ramon, tlmočníčkou Monikou Sunara a ďalšími pracovníkmi mesta Nin. Účelom stretnutia bolo podpísanie Zmluvy o partnerskej spolupráci medzi mestom Nin v Zadarskej župe a mestom Nová Baňa. Podpísaniu zmluvy predchádzali stretnutia, o ktorých sme Vás v minulom roku informovali. Niesli sa v duchu myšlienok o vzájomnej spolupráci, vytváraní príležitostí pre rozvoj partnerských vzťahov v oblasti sociálnej infraštruktúry, v oblasti ekonomickej, kultúrno-spoločenskej, v oblasti cestovného ruchu a športu, o investičných aktivitách, projektovej spolupráci a vzájomnom spoznávaní oboch miest.
Veľvyslanec Slovenskej republiky v Chorvátsku Juraj Priputen sa slávnostného aktu z pracovných dôvodov nemohol zúčastniť, ale svoju plnú podporu vyjadril v liste adresovanom primátorovi mesta, v ktorom okrem iného vyjadril svoje presvedčenie, že sa spolupráca medzi mestami Nin a Nová Baňa do budúcnosti posilní a stane sa plodnou. Vyzdvihol tiež, že na prospech je aj skutočnosť, že Slovensko a Chorvátsko sú dve spriatelené krajiny, ktorých intenzívne vzťahy siahajú hlboko do minulosti. Ďalej uviedol, že Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Záhrebe plne podporuje takúto spoluprácu a bude k dispozícii pri napĺňaní stanovených cieľov.
 




Mestský úrad Nová Baňa

Námestie slobody 1
968 01 Nová Baňa

+421 45 6782 800